Connect with us

Region

PROTESTI U TIRANI: Policija koristila suzavac i vodene topove

Published

on

Protesti zbog brutalnosti policije: Scene sa sinjoćnjih demonstracija - Foto: twitter

Nekoliko stotina ljudi, uglavnom mlađe dobi, sukobilo se sa policijom sinoć u Tirani, a organi reda i mira su upotrebili suzavac i vodene topove kako bi rastjerali demonstrante, piše Blic.

Građani Albanije okupili su se ponovo sinoć ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Tirani da izraze protest zbog ubistva dvadesetpetogodišnjeg Klodijana Raše, kojeg je u utorak veče policajac lišio života, navodi Rojters.

Demonstracije su održane i u drugim albanskim gradovima, ali manje nasilne.

Na Klodijana Rašu je u utorak uveče pucao policajac pošto se nije odazvao zahtjevu da se zaustavi zbog kršenja noćnog policijskog časa.

Ubistvo mladića dovelo je do protesta koji su održani i dan ranije, kada je policija upotrebila suzavac kako bi sprečila da demonstranti uđu u kompleks znanja albanske vlade.

Predstavnik policije u Tirani izjavio je juče da je na protestu povrijeđeno najmanje devet policajaca i da su demonstranti oštetli nekoliko policijskih vozila. Povrijeđeni su i jedan demonstrant i jedan novinar, kako je prenio AP.

Albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Leši podnio je juče ostavku premijeru Ediju Rami.

Rama je rekao da je upotreba sile od strane policijskih službenika bila pretjerana, kao i da će biti sprovedena istraga povodom slučaja, a počinilac zločina izveden pred lice pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije