Connect with us

Evropa

PUTIN VLADI DAO ROK: Sedmica da riješite problem rasta cijena!

Published

on

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je čuđenje, šta rade ministri u situaciji, kada prihodi stanovništva padaju, a nezaposlenost i cijene namirnica rastu.

“Realni prihodi su pali za, koliko, tri, 4,3 odsto, a cijena šećera je porasla za više od 71 odsto. Ljudi se ograničavaju, jer nemaju novca za osnovne namirnice. Gdje vi gledate? To je pitanje! Ovo nije šala”, rekao je Putin, reagujući na izlaganje ministra za ekonomski razvoj Maksima Rešetnjikova o praćenju stanja na tržištu, javlja B92.

“Rekli ste da ‘pratite’, a cijene šećera rastu već nekoliko mjeseci. Znamo da u ovim uslovima opada i kupovna moć stanovništa. Stalno govorimo o tome”, rekao je Putin.

“U uslovima, kada nezaposlenost raste, prihodi se smanjuju, osnovne životne namirnice poskupljuju, vi mi pričate bajke o tome šta ćete uraditi. Održavaćete sastanke? Uzdate se u agenciju za antimonopol”, pitao je prisutne šef ruske države.

Putin je primjetio da najbrže u svijetu raste cijena ulja – 30,8 odsto, dok je u Rusiji poskupelo 23,8 odsto.

“Znači, može još da raste. Žitarice su poskipele 19,09 odsto? A kod nas makarone 10,5 odsto, peciva šest odsto. Ako se ne zaustave (cijene), i dalje će rasti! A imamo, ako se uzme u obzir prinos ili loša žetva, šećer je već skočio 71,5 odsto. Zato se i zaustavio! A vi mi ovdje pričate bajke o tome šta ste radili sa izvoznicima i proizvođačima. Vaš rad nema nikakve veze s tim!”, rekao je ruski lider.

Putin je dao vladi nedjelju dana da reši problem sa rastom cijena, prenosi Sputnjik

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije