Connect with us

Region

RAKOVIĆ: Crnogorci su felerični, da osvojimo Nikšić, pa da ih popravljamo

Published

on

Srpski istoričar Aleksandar Raković u Jutarnjem programu Televizije Hepi, takozvanom segmentu “Bitka za Nikšić”, koji se maltene svakodnevno emituje na programu ove medijske kuće, javno je saopštio da “Crnogorci imaju mentalitetsku falinku”, da su “svi poltroni” i da su Srbi ti koji treba da nam urade fabričko podešavanje za “novi svet” koji Srbija kreira na prostoru naše države. A, da bi taj plan uspio, da bi nas “podesili”, treba Srbi da osvoje Nikšić, prije svega koalicija okupljena oko Demokratskog fronta “Za budućnost Nikšića” koju, kako kaže Raković, treba da podrže sve institucije i ustanove. Jer, Crna Gora nema kadrova, a i te koje ima su felerični.

Tako građani Nikšića ne treba više ništa da brinu, sve je drugi za njih smislio, oni samo treba da pođu kod srpskih lidera u Nikšiću i dobiju “vakcinu” protiv felera, a onda u red u novi, odnosno “srpski svet” i pod četničku zastavu.

Evo kako i Nikšićane i građane Crne Gore vidi doktor Raković:

“To je takva sredina, malo je kadrova, to je jedno društvo sasvim drugačije od našeg i kada je Novo Vujošević pisao knjigu ‘Kako prepoznati poltorona’ on je pisao na primjeru Crne Gore, a on je iz CG, profesor sociologije na fakultetu u Nikšiću. Dakle, sada potpuno prepoznajem sve to, ali sam mislio da među Srbima u CG nema tih mentalitetskih felera, međutim, pokazalo se da i dalje ima…”, izjavio je Raković, a onda potom javno obznanio ono što je već poznato da je novu vlast u Crnoj Gori instalirala Srbija preko Srpske pravoslavne crkve i uz pomoć stranih ambasada koje su im, da bi srušile Đukanovića, “otele litijaše”

Evo kako je to tačno čuveni “doktor” rekao.

“Javnost ne zna kako je počela pobuna u Crnoj Gori. Bez Srbije ne bi bilo pobjede… Medijska infrastruktura je potpuno bila u funkciji Srba u CG, odnosno srpske opozicije i pojedinci su iz Srbije puno toga dali. Podržale su to zapadne ambasade i otele od nas litijaše. Ključnu ulogu odigrale su strane službe u svemu što se događalo u Crnoj Gori i u tome da padne režim Mila Đukanovića, ali i u tome da se Srbima ta pobjeda otme. Mi smo Krivokapića donijeli na to mjesto, tu govorim i o sebi i ne govorim bez veze…”, reče Raković i doda da je sve “radio gratis”

Jedan od tvoraca projekta “srpski svet” otkrio je takođe i kakav je plan nakon izbora u Nikšiću.

“Treba izvršiti rekonstrukciju Vlade poslije izbora u Nikšiću, kada se potvrdi da koalicija ‘Za budućnost Nikšića’ može sama da pobijedi. Treba igrati otvorenim kartama i direktno. Ništa nećemo postići podilaženjem manama i mentalitetskim felerima koje stanovništvo tamo u Crnoj Gori realno ima. Moramo da pokušamo te mentalitetske felere da popravimo. Nemamo više alternative osim da podržavamo DF, da ustanove i institucije budu uz DF, dakle pobjeda srpskih snaga i Demokratskog fronta u Nikšiću je uvertira u pravljenje novog demokratskog sistema”, saopšti Raković i osta živ.

Na ovakve bljuvotine, kojima je svaki komentar suvišan, ostaje ipak da se zapitamo da li se u vakcinama koje stižu iz Srbije krije i neki sastojak za ispravljanje “felera” kod građana Crne Gore?

Gost Jutarnjeg prograciji sa Bečićem i Demokrama TV Hepi bio je politički konsultant Vladimir Dobrisavljevič, koji je razbio dilemu ko stoji iza liste “Ne damo Nikšić”, na čijem je čelu Gordana Radović, savjetnica premijera Zdravka Krivokapića, inače srpska državljanka.

“Savjetnica koja je vodila listu u Nikšiću je u koaliciji sa Bečićem i Demokratama, nezvanično se prosto zna da je sin gospodina Krivokapića učestvovao u lobiranju i stvaranju te liste, tako da on stoji iza nje”, kazao je Dobrosavljević.

Na pitanje Milomira Marića koliko je rođaka Krivokapić postavio na istaknuta mjesta, Dobrosavljević se slatko nasmijao i odgovorio: “Iha…”

Komentarišući listu “Za budućnost Crne Gore”, čiji je nosilac bio Krivokapić, Dobrosavljević je rekao da nema nijednog Crnogorca, sve su integralni Srbi.

“Krivokapić je posebna priča. Ljudi koji su bili na njegovoj listi svi su integralni Srbi, nemaju ni onu regionalnu varijanutu, tipa ‘crnogorski Srbi’, ‘nad Srbi’, ‘Srbi iz srpske sparte’”, izjavi Dobrosavljević.

A onda se uključio Raković tvrdeći da je i vladika Joanikije “stopostotni Srbin i nula Crnogorac, dakle, potpuno integralni Srbin”

3 Comments

3 Komentara

  1. Male

    18.02.2021. at 13:33

    Nema konentara..Sve je jasno…boriti I bodriti cemo se za antifasisticku CG I dalje….

  2. Pingback: NVO CRNOGORSKI OBRAZ: Lajavac Raković po ko zna koji put udara po Crnoj Gori – Portal Luca

  3. Pingback: MIROSLAV ĆOSOVIĆ: Srpski nacista Raković zaprijetio da će se 7 i po miliona Srba obračunati sa 100.000 Crnogoraca Inbox – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije