Connect with us

Region

BOROVINIĆ BOJOVIĆ U ZAGREBU: Hrvatska donira Crnoj Gori 10.000 vakcina

Published

on

Ministarka zdravlja Crne Gore, Jelena Borovinić Bojović, koja boravi u zvaničnoj posjeti Zagrebu, potpisala je sa hrvatskim kolegom dr Vilijem Berošom Ugovor o donaciji 10 hiljada vakcina Hrvatske Crnoj Gori. Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, potpisan je bilateralni ugovor između dvije države i trilateralni sa proizvođačem.

“U ime Crne Gore zahvaljujem na gestu solidarnosti i prijateljstva između Crne Gore i Hrvatske. Kao Vlada ćemo učiniti sve da se odnosi dvije države uzdignu na što viši nivo“, poručila je Borovinić Bojović.

Ministar zdravstva Hrvatske, Vili Beroš, naglasio je da je solidarnost temelj opšte borbe u borbi protiv korona virusa.

Ministri su, kako se navodi, razmijenili iskustva zdravstvenih sistema u borbi protiv pandemije, a sastanak je bio povod i da se podrobnije razrade koraci u vezi sa obnovom ugovora o transplantaciji organa ali i o ponovnom uspostavljanju edukativne saradnje.

“Možete biti sigurni da će Republika Hrvatska učiniti sve da pomogne Crnoj Gori i prenese iskustva koja je sticala prethodnih godina“, naglasio je Beroš.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravstva dr Silvo Bašić podržao je plan Ministarstva zdravlja Crne Gore o potpisivanju memoranduma o saradnji dvije države.

“Ne da ne vidim prepreke, već je to put kojim ćemo utemeljiti dalju saradnju“, saopštio je Bašić.

Ranije danas, crnogorska delegacija u kojoj su, osim ministarke zdravlja i direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović, v.d. direktora Klinike za nefrologiju KCCG, dr Batrić Babović i urolog u KCCG, dr Petar Kavarić, posjetili su Kliničko bolnički centar „Rebro“ u Zagrebu koji će, zajedno sa KCCG, biti okosnica dalje saradnje dvije države.

U crnogorskoj delegaciji je generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije