Connect with us

Region

BRNABIĆ: Otvoreni Balkan je najljepša stvar od 1990-ih

Published

on

Premijerka Ana Brnabić ocijenila je danas da je inicijativa “Otvoreni Balkan” između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije jedna od najljepših stvari koje su se desile u regionu od prije sukoba devedesetih godina.

Brnabić je na sjednici Skupštine na kojoj članovi Vlade odgovaraju na pitanja poslanika, odgovarajući na pitanje poslanika Stranke slobode i pravde Samira Tandira, koji je pozvao i Bosnu i Hercegovinu da se pridruži toj inicijativi, kazala da će, po prognozama, u zavisnosti od stepena implementacije, našem BDP-u ta inicijativa doprinijeti sa dodatnih tri odsto.

To je nevjerovatno i to govori o tome šta možemo da uradimo i šta bismo mogli kada bi se cio Balkan pridružio, kazala je Brnabić.

Ističe da je to nevjerovatno pozitivna inicijativa koju je predsjednik Aleksandar Vučić pokrenuo i jedna od stvari koja je za našu ekonomiju i kvalitet života najznačajnija.

Kaže i da šalje signal saradnje, razumijevanja, boljih odnosa, drugačije budćnosti na ovim prostorima.

Šalje drugi signal za mlade ljude, kazala je Brnabić.

Dodaje da su u toj inicijativi važne tri stvari – lakša trgovina, lakši transport robe, zatim slobodno kretanje i otvaranje tržišta za ljude koji traže posao i treća saradnja u slučaju prirodnih katastrofa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije