Connect with us

Region

DODIK NA GODIŠNJICI “OLUJE”: Mi nećemo da ćutimo

Published

on

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je večeras u Busijama, kod Zemuna, sve Srbe ma gdje živjeli da se okupe oko, kako je naveo, uspješne politike predsjednika Aleksandra Vučića da se ne bi okupljali u kolonama u kojima bi srpski narod otišao u sjećanje.

Zato je važno da Srbija i srpski narod razumiju da naša budućnost zavisi od snage naših pregovarača i da nema nikakvog razoga za umanjivanje te snage u trrenutku kada se rešavaju pitanja naše slobode i budućnosti – rekao je Dodik na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve vojno policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa nakon Drugog svetskog rata.

Dodik je rekao da Srbi treba da se okupe oko ideje “srpskog svijeta” i njenih vrijednosti, a ne da, kako je rekao odustajemo od toga samo zato što je neko smatra da je tako nešto dekadentno.

Srpski svijet je vrijednost osmišljena da okuplja Srbe oko vjere, krsne slave, jezika i pisma, a naša najveća vrijednost je to što su Srbi dobar narod – kazao je Dodik.

Poručio je i da Srbi treba da budu okupljeni oko mira, da je Srbija garant mira i da mi, kazao je, ne želimo sukobe.

Ali nećemo odustati od svojih političkih prava, kao što nam se dešava ovih dana kada zakonom pokušavaju da nam zabrane da mislimo, da morao da slušamo i da moramo da ćutimo ili ćemo u protivnom u zatvor – rekao je Dodik i istakao:

Mi nećemo da ćutimo. Mi hoćemo snažnu i stabilnu Republiku Srpsku da dobije ono što piše u Ustavu i Dejtonskom sporazumu, što je legitimni politički cilj – naveo je Dodik.

Podsjetio je da je večerašnje okupljanje osmo zajedničko obeležavanju Dana sjećanja, i je rekao da ne treba da se okupljamo da bismo se sjećali, već da pamtimo.

Da pamtimo ono što se desilo našem narodu u zločinačkoj akciji Oluja u kojoj je 250.000 Srba istjerano sa vjekovnih ognjišta, od kojih je oko 2000 civila najviše djece i civila stradalo – rekao je Dodik.

Govoreći o stradanju Srba u Oluji, Dodik je rekao da je to stradanje biblijskih razmjera samo još jedno u nizu koje se desilo Srbima na ovom prostoru, stradanja koje se može smatrati konačnim rešenjem srpskog pitanja u Hrvatskoj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije