Connect with us

Region

KANCELARIJA ZA E-URAVU SRBIJE: Građani susjednih zemalja moraju zakazati termin za vakcinaciju

Published

on

Direktor srpske Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je državljane susjednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Jovanović je podsjetio da postoji dogovor privrednih komora u regionu za vakcinaciju privrednika, i dodao da će svi koji su na taj način prijavljeni i dobili termin preko portala e-uprave, biti vakcinisani.

Takođe, kako je naveo, na portalu e-uprave interesovanje za vakcinisanje protiv COVID-19, pored državaljana Srbije, mogu da iskažu i strani državljani sa i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

“Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazan termin, neće biti u prilici da se vakcinišu”, rekao je Jovanović za Tanjug.

Danas i sjutra, u Beogradu i Novom Sadu, mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju zakazan termin.

U Srbiji je danas počela i vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije obezbijedila deset hiljada vakcina.

Za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji, koja je obezbijeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji s Vladom Srbije, prijavilo se oko 7,5 hiljada privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije