Povežite se sa nama

Region

KANCELARIJA ZA E-URAVU SRBIJE: Građani susjednih zemalja moraju zakazati termin za vakcinaciju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Direktor srpske Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je državljane susjednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Jovanović je podsjetio da postoji dogovor privrednih komora u regionu za vakcinaciju privrednika, i dodao da će svi koji su na taj način prijavljeni i dobili termin preko portala e-uprave, biti vakcinisani.

Takođe, kako je naveo, na portalu e-uprave interesovanje za vakcinisanje protiv COVID-19, pored državaljana Srbije, mogu da iskažu i strani državljani sa i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

“Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazan termin, neće biti u prilici da se vakcinišu”, rekao je Jovanović za Tanjug.

Danas i sjutra, u Beogradu i Novom Sadu, mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju zakazan termin.

U Srbiji je danas počela i vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije obezbijedila deset hiljada vakcina.

Za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji, koja je obezbijeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji s Vladom Srbije, prijavilo se oko 7,5 hiljada privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije