Povežite se sa nama

Region

MUP SRBIJE: Abazović bez povoda i dokaza napada Srbiju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saopštenju ističe da Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića, te da su izjave potpredsjednika CG Dritana Abazovića da se on krije u Srbiji posljedica neiskustva i loših informacija.

“Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbjednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato vjerujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbjednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina, bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posljedica neiskustva i loših informacija”, piše u saopštenju MUP-a.

Kako se dalje navodi u saopštenju, “da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavijesti da Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje Kovačevića.

“Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla potjernicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem. Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Kovačevićem, Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obavještavanja u mreži Interpola, to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, potjernice nema. Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa, niti možemo da znamo. Ako Crna Gora želi da provjeri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provjere”, navodi se u saopštenju.

Na kraju saopštenja, MUP je pozvao “i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala”.

Abazović je inače, gostujući na televiziji Prva, komentarisao bijeg bivšeg direkora Uprave za nekretnine, iznoseći podatke da se on nalazi u Srbiji.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije