Connect with us

Region

NEREDI U MOSTARU: Na protestima zdravstvenih radnika policija uhapsila dvije osobe

Published

on

Foto: Klix.ba

Više od 2.500 zdravstvenih radnika protestovalo je danas u Mostaru, a grupa mladića izazvala je manje nerede, te su dvije osobe privedene u policijske prostorije, prenosi Klix.ba.

Kako je kazao predsjednik Sindikata SKB Mostar Ivica Anić, napadnuti su ljudi koji su bili u medicinskoj opremi, dakle zdravstveni radnici koji su mirno protestovali.

“Ne znamo šta se dešava, tamo stoji kordon policije. Ovdje je sve mirno, djeca su tu, svi zdravstveni radnici su došli. Ko može ovo biti? Ovo će se nama sutra dogoditi, ovo je živi dokaz”, kazao je on.

Iz MUP-a HNK za Klix.ba su potvrdili da su privedene dvije muške osobe koje se dovode u vezu s incidentom.

Na protestima zdravstvenih radnika u Mostaru i ranije danas je došlo do incidenta kada je jedan vozač, evidentno nestrpljiv da propusti kolonu koja se kretala, izazvao reakciju učesnika šetnje te je došlo do naguravanja.

Kako su podsjetili sa portala Klix.ba, hiljade nezadovoljnih zdravstvenih radnika danas se okupilo u Mostaru ispred zgrade Vlade HNK pozivajući resornog ministra da podnese ostavku. Policija je napravila kordon kako bi spriječila eventualne incidente.

Zdravstveni radnici protestuju iznoseći jedan zahtjev – potpisivanje kolektivnog ugovora, što će značiti bolje uslove rada i veće plate, a demonstranti su danas najavili i mogućnost štrajka glađu.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije