Connect with us

Region

STANIVUKOVIĆ: Dok sam na čelu grada, nema gej parade u Banjaluci

Published

on

Rezervni tekst
Foto: N1

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je za TV Fejs da svako ima pravo na sve vrste opredjeljenja ali da, dok je on na čelu tog grada, gej parada neće biti organizovana. On smatra  da je za BiH dovoljna jedna, ona u Sarajevu.

On je rekao da je Srbin i pravoslavac i da gej parada nije u duhu naroda kojem pripada. Na pitanje da li je u duhu Bošnjaka i muslimana u Sarajevu, Stanivuković je rekao da svako ima pravo da odluči i donese odluku.

“To neće biti za vrijeme mog mandata u Banjaluci”, a na konstataciju da će biti, ako mu narede, on je rekao: “Hajde da vidimo ko će organizovati u Banjaluci.”

“Neka svako radi što u dubini sebe osjeća. Svako ima pravo na opredjeljenja. Mislim da je jedna gej parada dovoljna u Sarajevu, za čitavu zemlju. Mislim da je to sasvim dovoljno. Ovdje ima gej parada, dovoljno. Mislim da nema potrebe u Banjaluci”, rekao je Stanivuković.

Kao gradonačelnik Banjaluke, on smatra da su to vrijednosti koje ne treba da se promovišu na trgovima.

“Smatram da niko u Banjaluci nije ugrožen, po bilo kojoj opredijeljenosti. Ako neko želi da izrazi takvu vrstu svog stava, do Sarajeva je tri sata i svake godine ima ovdje. Ima u Beogradu, evo i u Sarajevu”, poručio je.

(FoNet)

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije