Connect with us

Region

UBICA IZ ŠIBENIKA PRONAĐEN MRTAV: Branko Koloper ubio tri muškarca i ženu, policija ga pronašla pored automobila kojim je bježao

Published

on

Foto: Profimedia, Facebook/Branko Koloper

Policija je potvrdila da su četvorostrukog ubicu iz Šibenika pronašli mrtvog. Kako se navodi, pronađen je pored automobila marke „Škoda” koji je policija i tražila.

Kako prenose hrvatski mediji, radi se o Branku Koloperu, vlasniku šibenske firme „Matkol” koja je imala lanac pekara.

Mediji ističu da bi uviđaj trebalo da potvrdi da li je riječ o samoubistvu, kao što se pretpostavlja.

Nakon što je ubio Radojku Danek, stečajnu upravnicu, njenog supruga i jednog povjerioca, Koloper je sjeo u automobil i odvezao se do Vodica gdje je ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca „Djelo”.

Nezvanične informacije govore da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme. Kad je „Djelo” otvaralo lance svojih trgovina, Koloper je sa vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu saradnju tako da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cijela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke. Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenzuju u brašnu, prenose hrvatski mediji.

Međutim, na kraju se ispostavilo da brašno ima veću cijenu nego završni pekarski proizvod, kao i da je „Matkol” dužan „Djelu” preko pola miliona kuna. Mediji dodaju da to nije bio jedini dug „Matkola”, te je Koloper očigledno smatrao da je „Djelo” odgovorno za početak njegove propasti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije