Connect with us

Globus

SAD: Melanija Tramp napušta Bijelu kuću, objavila i oproštajnu poruku

Published

on

Prva dama SAD Melanija Tramp objavila je oproštajnu videoporuku dva dana prije odlaska iz Bijele kuće, u kojoj je izjavila da su protekle četiri godine za nju bile nezaboravne i da “nasilje nikad nije rješenje”.

– Budite predani svemu što radite. No, znajte da nasilje nije nikada rješenje i neće se nikada moći opravdati – rekla je o nasilnom upadu pristalica predsjednika Donalda Trampa (Trump) 6. januara u zgradu američkog Kongresa, pri čemu je poginulo pet osoba.

U službenom govoru od šest minuta prva dama Sjedinjenih Država tek je nakratko spomenula svog supruga kada je pohvalila porodice američkih vojnika i medicinske radnike koji su na prvoj liniji borbe protiv pandemije koronavirusa.

– Četiri protekle godine bile su nezaboravne – izjavila je Melanija Tramp, nekadašnja manekenka i dodala:

– U trenutku kada Donald i ja završavamo boravak u Bijeloj kući, mislim na sve ljude koji su ostali u mom srcu i na njihova predivna svjedočanstva ljubavi, rodoljublja i odlučnosti – kazala je.

Donald i Melanija Tramp nijesu pozvali Džo Bajdena i njegovu suprugu Jill na tradicionalni obilazak Ovalnog kabineta, što je običaj pri primopredaji dužnosti, te neće prisustvovati ni inauguraciji novog šefa države.

U svojoj oproštajnoj poruci Melanija Tramp kaže da budućnost pripada “onima koji ne gube iz vida integritet i vrijednosti naše nacije te koriste svaku priliku da pokažu poštovanje prema drugoj osobi i u svakodnevnom životu postupaju ispravno”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije