Connect with us

Region

SRBIJA: Titov unuk osuđen zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine

Published

on

Edvard Broz, (70) jedan od unuka nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, osuđen je u odsustvu u Višem sudu u Beogradu na osam mjeseci zatvora zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u Zemunu u kojoj je poginuo njegov prijatelj G.P.

Njemu je izrečena prvostepena presuda u odsustvu jer je u bjekstvu od 2008. godine i navodno živi u Zagrebu.

Osuđen je za krivično djelo “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja”, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Sjednica Apelacionog suda po žalbama na ovu prvostepenu presudu zakazana je za četvrtak, 11. mart.

Edvard Broz je odmah poslije udesa pobjegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen 21. januara 2008. na graničnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju.

Poslije tri dana pritvaranja pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.

Krajem marta 2008. godine, on se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i iznio odbranu i kajanje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobjegao.

Tačnije, nije se pojavio na rocištima u maju, junu i septembru 2008, pa sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu potjernicu.

Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu, koje je okončano pomenutom presudom.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije