Connect with us

Globus

TEKSAS: U lančanom sudaru oko 100 vozila najmanje petoro mrtvih

Published

on

Po nekim najmanje pet, a po drugim i najmanje osam osoba stradalo je danas u velikom lančanom sudaru u kome je učestvovalo između 75 do 100 vozila na zaleđenom auto-putu u američkoj državi Teksas.

Zimska oluja zahvatila je dijelove SAD, praćena ledenom kišom, susnježicom i snijegom.

Broj povrijeđenih se za sada ne zna pošto policija i dalje radi na mjestu nesreće na auto-putu blizu centra Fort Vorta u Teksasu.

Malo južnije u državi Teksas u mjestu Ostin više od dvadeset vozila je učestvovalo u sudaru na zaleđenom putu, i jedna osoba je povrijeđena, javili su zvaničnici iz hitnih službi.

Upozorenja na ledenu oluju su na snazi od Arkanzasa do Kentakija, dok meteorolozi najavljuju još jednu mećavu i snijeg u američkim državama na središnjoj atlantskoj obali.

Više od 125.000 domaćinstava i firmi su bili jutros bez struje, uglavnom u američkim državama Kentaki i Zapadna Virdžinija, prema veb-sajtu Poweroutage.us, koji prati izvještaje o snabdijevanju strujom.

Zvaničnici u centralnom dijelu Kentakija pozvali su stanovnike da ostanu kod kuće zbog leda.

Guverner Kentakija Endi Bešir rekao je da će njegova kancelarija biti zatvorena zbog vremena. On je proglasio vanrednu situaciju koja će, kako je rekao, osloboditi sredstva da pomogne agencijama da koordinišu odgovor na nevrijeme.

Ekipe odgovaraju na brojne pozive na srušene grane drveća i strujne vodove, javila je policija Leksingtona u poruci na Tviteru i pozvala građane da ne putuju ako to nije apsolutno neophodno.

.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije