Connect with us

Globus

TVITER: Trajno uklonio Trampov nalog

Published

on

Tviter (Twitter) nalog američkog Predsjednika Donalda Trampa trajno je suspendovan sa te društvene mreže, saopšteno je na zvaničnom blogu kompanije, prenose svjetski mediji.

Nakon detaljnog pregleda nedavnih tweetova s naloga @realDonaldTrump i konteksta u vezi sa njim, posebno kako su oni prihvaćeni i tumačeni na  Twitteru i izvan njega, trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsicanja na nasilje.

U kompaniji dodaju da su u kontekstu stravičnih ovosedmičnih događaja  u srijedu jasno stavili do znanja da bi dodatna kršenja pravila Twittera potencijalno mogla da rezultirati upravo ovim postupkom.

“Naš okvir javnog interesa postoji kako bi omogućio javnosti da direktno čuje izabrane zvaničnike i svjetske lidere”, navode u Twitteru.

Kompanija podsjeća da je ta društvena mreža izgrađena na principu da ljudima omogući javno iznošenje stavova.

“Međutim, jasno smo pokazivali godinama unazad da ti nalozi nijesu u potpunosti iznad naših pravila i da se, između ostalog, Twitter ne može koristiti za podsticanje nasilja. I dalje ćemo biti transparentni oko naših politika i njihovog sprovođenja”, poručuje kompanija u najnovijoj objavi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije