Connect with us

Globus

U TOKU POTVRĐIVANJE BAJDENA ZA PREDSJEDNIKA: Trampove pristalice upale u Kapitol (VIDEO)

Published

on

Trampove pristalice sukobile su se sa policijom na stepenicama Kapitola dok Kongres unutra broji glasačke listiće. Američki mediji javljaju o gužvi i neredima ispred Kapitola, a neki javljaju da su demonstranti probili više policijskih barikada. U tom području je mobilizovano 3750 policajaca i više od 300 pripadnika Nacionalne garde, naveli su zvaničnici.

U američkom Kongresu u toku je potvrđivanje Džoa Bajdena za predsjednika. To je poslednji čin uoči njegove inauguracije 20. januara

Hiljade pristalica američkog predsjednika Donalda Trampa, koji je danas izjavio da nikada neće priznati poraz, okupile su se u Vašingtonu u znak protesta uoči sastanka Kongresa na kojemu se očekuje potvrda Bajdenove pobjede.

Američki mediji javljaju o gužvi i neredima ispred Kapitola, a neki javljaju da su demonstranti probili više policijskih barikada.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak sukoba pristalica Donalda Trampa i policije.

“Trampove pristalice sukobile su se sa policijom na stepenicama Kapitola dok Kongres unutra broji glasačke listiće”, prokomentarisao je američki novinar Filip Luis.

​”Trampove pristalice srušile su četiri sloja sigurnosne ograde i pokušavaju da uđu u zgradu Kapitola. Ovo je najluđa stvar koju sam vidio u životu. Hiljade demonstranata, policija ih ne može zaustaviti ”, napisao je reporter Elijah Schaffer komentarišući trenutnu situaciju u Vašingtonu.

Foks Njuz javlja da su dvije kongresne zgrade evakuisane zbog dojava o bombama. Primijećeno je nekoliko sumnjivih paketa.

​U tom području je mobilizovano 3750 policajaca i više od 300 pripadnika Nacionalne garde, naveli su zvaničnici.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije