Connect with us

Region

VUČIĆ: Brisel nije reagovao zbog vakcina iz Kine

Published

on

"A sa čim da dođu i šta da mi kažu": Vučić - Foto: Beta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije bilo nikakvih reakcija iz Brisela na odluku Srbije da nabavi vakcine protiv korona virusa iz Kine, a da on nije ni očekivao da ih bude.

“A sa čim će to da dođu i šta će da mi kažu? Da mi kažu: ‘Vučiću, zašto si uzeo kinesku vakcinu’? Koja je, inače, odlična. A šta je trebalo, da mi bude važnija neka pohvala u Briselu od života građana Srbije. Da li to stvarno mislite”, rekao je Vučić u Palati Srbija.

On je rekao da od Evropske unije ne samo da ne očekuje probleme, već očekuje pomoć i podršku, ali da je bilo pametno što je Srbija, poznajući način rada u Briselu i u svijetu, bilateralno vodila razgovore sa svim proizvođačima vakcina.

Govoreći o slanju kontigenta vakcina u Sjevernu Makedoniju, Vučić je rekao da je potrebno pomoći komšijama kada je teško, a ne kada je lako i da će ta pomoć biti dostavljana kada god to bude moguće.

“To je prijateljski i bratski potez prema narodu Sjeverne Makedonije. Nemamo problem ni da Albaniji pomognemo. Kako ćemo odbiti ako to bude tražio neko iz Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine? Spremni smo da pomognemo i Albancima na Kosovu”, rekao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije