Connect with us

Politika

LOVĆENSKE STRAŽE: U Nikšiću dostojanstveno pokažimo kako se poštuju i brane crvena i zelena boja

Published

on

Poštujući neskriveni patriotizam, odanost i zdravorazumsku posvećenost crnogorkoj suverenosti i njenim tekovinama, ovim putem pozdravljamo sve naše članove i simpatizere čvrsto vjerujući da će svojim ideološkim i etičkim stavovima na predstojećim izborima u Nikšiću dostojanstveno pokazati kako se poštuju i brane crvena i zelena boja Crne Gore.

Znali su Nikšićani kako se hrabro stoji na braniku naše svete planine Lovćena kada su ideolozi srpskog hegemonizma 90-ih godina naumili da ruše Njegošev mauzolej i izgrade kapelu Aleksandra Karađorđevića.

Nasljednici Aca Palikuće nakon 30 godina od tog zlog nauma i 15 godina od crnogorske nezavisnosti, potpomognuti sektom unutar SPC, iapostolskom vladomod koje bi se postiđele najnerazvijenije zemlje svijeta, nanovo oživljaju zle duhove prošlosti sa željom da unize i sruše sve crnogorsko.

Obraćamo se onimneshvaćenim koji dovijeka tražesami sebeili iduod ruke do rukepoput narodnih pjesama koje su se prenosile odusta do ustada dobro porazmisle šta potomstvu svome ostavljaju:  časno ime crnogorsko ili vječni biljeg izdajnika.

Uz nadu da će se trgnuti iz tog nametnutog identitetskog bunila u koje ih je uvela vješto smišljena i strateški dobro isplanirana srbijanska agentura kojom se Crna Gora želi pretvoriti u srbijansku koloniju, Lovćenske straže ih najdobronamjernije opominju da se vrate sebi i svojoj jedinoj domovini uz podśećanje na jednu staru crnogorsku pjesmu kojaće im razvedriti čelo:

Pod Ostrogom u planini knjaz Nikola Sabor čini,

Sabor čini, zbor otvara i ovako progovara:

“I u ratu i nevolji od nas nema niko bolji!

I u sreći i nesreći od nas niko nije veći!

Mismo mrijet’naučili, a jednom se mrijeti mora,

U pamet se Crnogorci, da je vječna Crna Gora!”

Knjaz Nikola tada reče Crna Gora mrijet’neće!

Lovćenske su straže spremne za tu ljubav što ne vene!

Koordinacioni  odbor  Lovćenskih  straža.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije