Connect with us

Uncategorized

TRAMP DAO PRVI POSTIZBORNI INTERVJU: Imamo dokaze, teško je doći do Vrhovnog suda

Published

on

Tramp (Foto: AFP)

Donald Tramp dao je svoj prvi postizborni intervju Mariji Bartiromo s Foxa, u kojemu nije rekao ništa posebno neočekivano niti novo. Iako je od njegovog izbornog poraza prošlo skoro mjesec dana, Tramp još uvijek ne priznaje da je Džo Bajden pobjednik i nastavlja s neuspješnim sudskim tužbama, što je najavio da će nastaviti raditi i dalje.

Izrazito se negativno osvrnuo na više od 30 odluka sudaca koji su odbacili optužbe za prevaru njegovog pravnog tima i poručio da nije siguran da će ijednu od tih tužbi uspjeti dogurati do Vrhovnog suda (na koji je upravo on smjestio tri suca).

“Ne daju nam da priložimo svoje dokaze. Kažu da nemaju osnove. Ja bih želio podnijeti jednu veliku, predivnu tužbu, u kojoj bismo pričali o tome i puno drugih stvari, s veličanstvenim dokazima. Imamo svjedočenja, imamo stotine i stotine svjedočenja ljudi. Želite mi reći da ja kao predsjednik Sjedinjenih Država nemam uporište? Pa kakav je to sudski sistem?”, kazao je Tramp u intervjuu u emisiji “Sunday Morning Futures”.

U najnovijem slučaju, Vrhovni sud Pensilvanije odbacio je pritužbu iz Trampovog tima.Tramp je stoga rekao da savezni Vrhovni sud  “mora biti spreman donijeti vrlo veliku odluku”.

“Problem je što je vrlo teško doći do Vrhovnog suda. Imam najbolje advokate za Vrhovni sud, koji su spremni voditi taj slučaj ako dođe do njih. Pokušavamo unijeti dokaze, ali suci nam ne žele dopustiti da to radimo. Imamo tako puno dokaza”, rekao je američki predsjednik, koji je dodao da je “posramljen” što je podržao republikanskog guvernera Džordžije Brajana Kempa, jer je Kemp certifikovao izborne rezultate u svojoj saveznoj državi u korist Bajdena.

“Mišljenje mi se neće promijeniti za šest mjeseci. Bilo je ogromnog varanja”, poručio je Tramp.

 

(jutarnji.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije