Connect with us

COVID-19

AŠANIN: Nakon praznika blaži porast broja oboljelih

Published

on

Sva okupljanja rizična kad je riječ o transmisiji infekcije: Ašanin - Foto: RTCG

Epidemiološka situacija u Nikšiću stabilnija je nego što je bila posljednjih dana, saopštio je direktor nikšićke Opšte bolnice Ilija Ašanin. On navodi da se nakon praznika očekuje blaži porast broja oboljelih.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao da su sva okupljanja rizična kad je riječ o transmisiji infekcije, dodajući da očekuje da će građani tokom božićnih praznika ispoštovati sve preporuke i izbjegavati masovna okupljanja.

“Rizik postoji, naravno. Očekujemo blaži porast poslije svih ovih praznika, ali nadam se da ćemo sve to držati pod kontrolom”, kazao je Ašanin.

On je rekao da je nepromijenjen broj pacijenata na bolničkom liječenju sa težom kliničkom slikom.

“Na današnji dan ih imamo 97, od njih je 19 životno ugroženo, oni su na Jedinici intenzivnog liječenja, dok je devet pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji”, naveo je Ašanin.

On je dodao da je, među zaposlenim medicinskim radnicima, njih osam kovid pozitivno, dok među ljekarima nema zaraženih.

Ašanin je rekao da se ne smanjuje broj pacijenata koji su na bolničkom liječenju, što je opomena da se mora biti oprezan.

“Karakteristika ovog perioda je da primamo pacijente sa teškom kliničkom slikom, i to je posljedica zakašnjelog javljanja izabranim ljekarima”, pojasnio je Ašanin.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije