Connect with us

COVID-19

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Ljekari i medicinsko osoblje ne posustaju

Published

on

Medicinski radnici pokazuju humanost koja nema granica: Iz posjete KCCG - Foto: Vlada Crne Gore

Ljekari i medicinsko osoblje i dalje ne posustaju u borbi sa virusom, a svojim predanim radom i odnosom prema pacijentima pokazuju humanost koja nema granice, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović nakon što je jutros obišla kovid odjeljenje Interne klinike u Kliničkom Centru Crne Gore (KCCG) i zajedno sa kolegama obavila ljekarsku vizitu pacijenata smještenih na tom odjeljenju.

Nakon vizite, ministarka je kazala da se “na Internom odjeljenju trenutno nalazi 44 pacijenta. Od tog broja 27 pacijenata je na visokim protocima kiseonika ili na neinvazivnoj ventilaciji, tri pacijenta su intubirani, na respiratoru, na mehaničkoj ventilaciji”.

Foto: Vlada Crne Gore

“Dakle, 27 pacijenata je u kategoriji životno ugroženih na ovoj klinici, a ostali su trenutno u stabilnom stanju”, kazala je Borovinić Bojović.

Ministarka je saopštila da je na klinici organizovan smjenski rad tokom praznika sa posebno pojačanim kapacitetima i naglasila posvećenost osoblja u vremenu pandemije.

“Moram da naglasim da je osoblje veoma posvećeno, da su ljekari jako posvećeni, iako su dosta i umorni. Ovo je ipak jedna situacija koja traje jako, jako dugo, ali pacijenti su izuzetno zadovoljni tretmanom koji dobijaju. Prenijeli su mi sve pohvale na račun osoblja i ljekara. I sama sam se još jednom, po stoti put uvjerila u to da se radi o sjajnoj ekipi ljudi, koja maksimalno, entuzijastično i bez ikakvih dodatnih pitanja daje svoj maksimum i uopšte ne vodeći računa o tome kakve mogu eventualne posljedice da se dese po njih lično ili njihove porodice. Ljekari i medicinsko osoblje i dalje ne posustaju u borbi sa virusom. Svojim predanim radom i odnosom prema pacijentima pokazuju humanost koja nema granice”, zaključila je ministarka zdravlja.

Foto: Vlada Crne Gore

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije