Connect with us

COVID-19

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Sjutra stiže dvije hiljade doza Sputnjik V vakcine

Published

on

Foto: Twitter

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je da će sjutra stići prvi kontigent vakcina protiv koronavirusa i to 2.000 doza ruske Sputnjik V vakcine.

Kako je rekla, još 2.000 doza iste vakcine stići će u narednim danima, a vakcina je dogovorena sa državom Srbijom.

,,Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore od početka mandata vode više bilateralnih pregovora kako bi dobili vakcinu i stavili pod kontrolu širenje virusa. Prvi od tih pregovora je onaj koji vodimo sa našom prijateljskom i susjedniom Srbijom. Poslije više razgovora sa mojim kolegom Zlatiborom Lončarom, kao i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića sa srpskom premijerkom Anom Brnabić prve vakcine biće sjutra na podgoričkom aerodromu” kazala je Borovinić Bojović.

Ona se zahvalila, kako je rekla, bratskoj i prijateljskoj Srbiji, koja je prepoznala potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim građanima.

Borovinić Bojović je dodala i da Crna Gora svaki dan očekuje i isporuku Sputnjik V vakcine dogovorenu sa Rusijom, a u narednom periodu očekuje se i isporuka kineske vakcine Sinofarm i vakcine Fajzer.

,,Podsjećam da je vakcinu protiv koronavirusa Vlada Crne Gore obezbijedila za samo nešto više od dva mjeseca. Zdravlje naših građana je prioritet i tako će ostati i ubuduće. Bezbjedna i efikasna i kvalitetna vakcina stiže u Crnu Goru” poručila je ministarka zdravlja.

2 Comments

2 Komentara

  1. smilja

    16.02.2021. at 21:01

    Bravo za Borovinić, vakcinacija će biti u Hramu u PG uz vaše prisustvo?

  2. Pingback: ŠEHOVIĆ: Da li smo morali da izgubimo tolike živote da bi se Ministarstvo zdravlja dozvalo pameti? – Portal Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije