Povežite se sa nama

COVID-19

GALIĆ: “U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije od 1. decembra rigorozne mjere”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada Crne Gore odlučila je da trenutne epidemiološke mjere ostaju i narednih sedmica na snazi, uz pojačan inspekcijski nadzor.

Ipak, ako se situacija ne poboljša, razmotriće se da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne kovid potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo prosvjetu, Upravu policije, Vojsku.

“Ako se to desi, od 1. decembra će potvrda biti nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri preduzetnika, i trgovine površine iznad hiljadu metara kvadratnih”, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na današnjoj pres konferenciji.

Galić je rekao da je broj osoba zaraženih koronavirusom u posljednje dvije sedmice u porastu od 30 procenata u odnosu na 14 dana ranije, dok je broj preminulih za oko četvrtinu manji, a broj hospitalizovanih manji za oko devet odsto.

Kazao je da je protiv kovida-19 vakcinisano oko 55 odsto punoljetnih.

“Osam od deset preminulih je bilo nevakcinisano, a više od 80 odsto hospitalizovanih su takođe nevakcinisani. Nevakcinisani su bili i svi preminuli mlađi od 40 godina”, rekao je Galić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije