Povežite se sa nama

COVID-19

JEFTO ERAKOVIĆ: Podaci o stanju zdravlja u Crnoj Gori su alarmantni

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik DPS-a Jevto Eraković, iznio je danas u Skupštini Crne Gore, gdje je na pitanja poslanika odgovarala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, alarmantne podatke o trenutnom zdravstvenom stanju u Crnoj Gori.

“U ovom trenutku Crna Gora je druga u svijetu po broju oboljelih na milion stanovnika od covid-19, šesta u svijetu po broju preminulih na broj stanovnika, 63. po broju testiranih na milion stanovnika i tek 84. u svijetu na osnovu prve doze koju su primili njeni građani”, ukazuje Eraković.

On je istakao da su neiskorišćeni kapaciteti u bolnicama omogućili da zdravstveni sistem opstane u periodu epidemije

Dodatno je naglasio da ono što su bile mane zdravstvenog sistema prije početka epidemija, ispostavilo se da su prednosti u toku njenog trajanja.

“Što se tiče kapaciteta i građenja novih centara, moram istaći, da imamo veliki broj bolnica koje imaju neiskorišćene kapacitete. I u takvom zdravstvenom sistemu uspjeli smo da odgovorimo u situacijama kakve su bile do prije mjesec dva dana, kada je veliki broj pacijenata pritisnuo naš zdravstveni sistem. Dakle ukoliko bi se napravila realna analiza, jasno je da su nam neiskorišćeni kapacitetii omogućili da naš zdravstveni sistem opstane u ovom trenutku. Sve što su bile mane u trenucima prije epidemije pokazalo se kao prednost našeg zdravstvenog sistema”, istakao je Eraković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije