Povežite se sa nama

COVID-19

KCCG: Preminuli devetnaestogodišnjak bio nevakcinisan, srčani zastoj neposredni uzrok smrti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Najmlađa žrtva korona virusa u Crnoj Gori imala je 19 godina. Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore, pacijent je bio nevakcinisan, a neposredni uzrok smrti je srčani zastoj.

– Pacijent je preminuo u ranim jutarnjim časovima 12. oktobra u Kliničkom centru Crne Gore. Pacijent je bio pozitivan na koronavirus od 29. avgusta, a u nikšićku bolnicu je primljen 3. septembra. Samo dan poslije, pacijent je transportovan u Klinički centar Crne Gore gdje je odmah dobio monoklonska antitijela koja je se koriste u ranoj fazi liječenja COVID infekcije – kazali su u Kliničkom centru.

Poslije nekoliko dana, dodaju, pacijent je bio stabilnije i na neinvezivnoj ventilaciji sa koje je skinut 17. septembra i narednih 25 dana je proveo na kiseoničkoj maski.

– Međutim, tokom liječenja pacijent je imao srčani zastoj nakon čega je, na kratko, vraćena srčana funkcija, ali ubrzo nakon toga nastaje još jedan srčani zastoj poslije čega prestaje odgovor na terapiju. Ovaj pacijent je bio nevakcinisan, zbog čega sve građane još jednom molimo da imunitet ojačaju vakcinacijom – istakli su u Kliničkom centru.

U kliničkom centru su više puta upozoravali da mladost nije odbrana od delta soja koron virusa jer, osim disajnih puteva, izaziva fatalna oštećenja krvnih sudova i srca.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije