Povežite se sa nama

COVID-19

KORONA HARA: Pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera tokom praznika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo zdravlja, Uprava za inspekcijske poslove i Uprava policije i tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika organizovaće akciju pojačane kontrole poštovanja propisanih epidemioloških mjera u svim gradovima Crne Gore – najavljeno je iz resora na čijem je čelu Jelena Borovinić Bojović.

Poseban fokus, kako je precizirano u saopštenju, biće kontrola rada u ugostiteljskim objektima i hotelima i poštovanje novih epidemioloških mjera, koje se, prije svega odnose na poštovanje radnog vremena u prazničnim danima i izvođenje i emitovanje muzike.

– Radno vrijeme restorana, kafića, ostalih ugostiteljskih objekata i hotela 31. decembra na 1. januar ograničava se do 1 sat poslije ponoći, uz posjedovanje kovid potvrde. Tog dana je izvođenje muzike uživo ili uz emitovanje sa akustičnih uređaja dozvoljeno samo u terminu od 20 sati do 1 sat poslije ponoći – podsjetili su iz Ministarstva zdravlja.

Tokom svih ostalih dana do 12. januara, dodaju, radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata, uz posjedovanje kovid potvrde je ograničeno do 22 sata, uz napomenu da je tokom kompletnog radnog vremena u potpunosti zabranjeno izvođenje i emitovanje muzike i uživo i sa zvučnika.

– Sprovodiće se provjera posjedovanja digitalne kovid potvrde u ugostiteljskim objektima i ostalim mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao i da li se krši mjera zabrane organizovanja svadbi, rođendana, žurki i drugih privatnih proslava – navedeno je u saopštenju.

Kontrolom će na terenu rukovoditi Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije, u saradnji sa lokalnim samoupravama, Komunalnom policijom i Komunalnom inspekcijom.

– Ministarstvo zdravlja još jednom poziva privrednike i građane da u prazničnim danima budu odgovorni i da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, prije svega zbog zaštite zdravlja i svojeg i svojih najbližih i cjelokupne populacije – rekli su iz ovog resora.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije