Povežite se sa nama

COVID-19

REAGOVANJE: Ministarstvo ozbiljno prati epidemiju, pohvale od EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić poručio je potpredsjedniku DPS-a Jevtu Erakoviću da je više poteza napravio kao član komisije DPS-a nego za sve vrijeme dok je bio na vlasti. On je poručio Erakoviću da Ministarstvo ozbiljno prati epidemiju, te da ima pohvale od EU.

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković kazao je na današnjoj konferenciji da je ostavka Vlade i čelnika Ministarstva zdravlja spasonosno rješenje za zaustavljanje, kako je rekao, katastrofalne politike koja se vodi u oblasti zdravstva.

“Tokom 2020. godine kada je Eraković “krojio kapu” i pacijentima i zaposlenima, KCCG je zatvorio vrata na 6 mjeseci svakom građaninu koji nije imao koronu i koji nije bio hitan slučaj. Operacije djece, operacije odraslih, snimanja… Sve je zaustavio, i danas nam opet se javlja iz “komisije za zdravstvo”. Gospodine Erakoviću, samo naprijed. Vište ste poteza hemijskom olovkom, jer o digitalnim alatima ne znate ništa, napravili kao član komisije DPS-a nego za sve vrijeme dok ste bili na vlasti. Piskarajte i dalje jer direktorsku fotelju više nećete gledati”, navodi se u saopštrenju.

On navodi da Crna Gora, za razliku od prošle, ove godine nije zakapijana i odsječena od svijeta.

“Za razliku od NKT-a, mi ove godine ozbiljno pratimo epidemiju za šta smo dobili pohvale i Evropske komisije. Samo u prvih osam mjeseci 2021. godine, uradili smo preko pola miliona testova na korona virus, dok je za cijelu prošlu urađeno samo oko 130 hiljada”, kazao je Sekulić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije