Connect with us

COVID-19

ZA ULAZAK U CRNU GORU: Strancima potreban PCR, a državljanima dovoljan serološki test

Published

on

Ilustracija: depositphotos/karrastock.gmail.com

Stranim državljanima za ulazak u Crnu Goru od sjutra do 11. januara biće potreban negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

U mjerama koje su večeras objavljene na sajtu Vlade, navodi se da državljani i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnu Goru mogu ući uz negativan PCR test ili – pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG ili – negativan rezultat serološkog testa na antitijela klase IgM dobijen ELISA serološkim testom ne starijim od 72 sata.

„Ukoliko ne ispunjava uslove, omogućen je ulazak u zemlju uz određivanje mjere karantina (samoizolacije) u trajanju od 14 dana. Izuzetno, moguće je najranije šestog dana trajanja karantina (samoizolacije) uraditi PCR test i ukoliko je isti negativan samoizolacija se prekida”, navodi se na sajtu Vlade.

Ukoliko je državljanin Crne Gore ili stranac sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori boravio van granica Crne Gore do 48 sati omogućava se povratak bez obaveze testa, s tim što se po povratku u Crnu Goru propisuje mjera zdravstvenog nadzora koja podrazumijeva slobodno kretanje, ali svakodnevno praćenje simptoma i javljanje nadležnom ljekaru do isteka rješenja koje po povratku izdaje Sanitarna inspekcija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije