Connect with us

Društvo

POVODOM DANA ŽALOSTI: CŽL i Forum slobodnih građana Luča odali počast žrtvama koronavirusa

Published

on

Povodom Dana žalosti u Podgorici i obilježavanja sjećanja na sve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori aktivisti i aktivistkinje Crnogorskog ženskog lobija su se individualno pridružili spontanim stajanjima ispred Kliničkog centra Crne Gore, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje i sjedišta Vlade Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju CŽL, medicinski direktor Kliničkog centra dr Zoran Terzić ljubazno je pozdravio građanske aktiviste/tkinje koji su stajali ispred Kliničkog centra kako bi iskazali poštovanje prema žrtvama, solidarnost prema njihovim porodicama i podršku prema svim zdravstvenim radnicima Crne Gore.

Građani koji su individulano stajali poručili su da je svaki ljudski život dragocjen i pozvali vlasti da poboljšaju i unaprijede zdravstvenu politiku i zaštitu.

Građanski aktivisti su nosili, između ostalih i ove transparente: “Dan sjećanja i pamćenja”, “Uozbiljite se”, “Zahvalnost, podrška i solidarnost sa svim zdravstvenim radnicama i radnicima Crne Gore”, “Pamtimo i sjećamo se svih umrlih građana Crne Gore”.

Aktivistkinje i aktivisti Crnogorskog ženskog lobija podržavaju zahtjeve i napore da se uspostavi politička i profesionalna odgovornost, unaprijede napori da se konačno širenje zarazne bolesti stavi pod kontrolu i pozivaju građane/ke na poštovanje zdravstvenih mjera”, navode u saopštenju.

Na žrtve koronavirusa podsjetili su i volonteri NVO “Forum slobodnih građana Luča” komemorativnim stajanjem  ispred Skupštine Crne Gore i Vlade Crne Gore kao i ispred Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

Nosili su transparente “Ne damo naše živote, to su naše svetinje” i “Uozbiljite se. Spašavajte živote”.

Jedinstveno su iskazali zahvalnost svim zdravstvenim radnicima Crne Gore na njihovoj borbi u spašavanju ljudskih života.

Građani koji su odali poštu preminulima su pozvali premijera Zdravka Krivokapića i ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da podnesu ostavke zbog nedosljedne i neuspješne zdravstvene politike.

NVO “Forum slobodnih građana Luča” pozdravlja odluke predsjednika Crne Gore i predsjednika opština Podgorica, Cetinje, Nikšić, Bar, Bijelo Polje, Herceg Novi, Kolašin, Mojkovac, Ulcinj, Danilovgrad, Žabljak, Šavnik, Plav, Petnjica, Gusinje, Rožaje i Pljevlja na odluci da se Crna Gora ujedini u uspostavljanju i njegovanju nacionalnog sjećanja na sve preminule.

 

 

2 Comments

2 Komentara

  1. Petar

    22.03.2021. at 16:09

    Hvala vam <3

  2. Dolcea

    22.03.2021. at 16:34

    Hvala vam u ime počivsih i onih koji se bore za zivot! Hvala u ime građanske Crne Gore i njenih tekovina!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije