Connect with us

Društvo

ŽENSKI LOBI: Branimo pravo na žensko dostojanstvo Vesne Bratić, osuđujemo počinioce ogavnog sadržaja

Published

on

Aida Petrović - Foto: Crnogorski ženski lobi

Crnogorski ženski lobi ne podržava vrijednosti i izjave koje je ministarka Vesna Bratić do sada promovisala i prezentovala javnosti, ali podržavamo njeno pravo na žensko ljudsko dostojanstvo, saopšteno je iz Ženskog lobija.

“Najoštrije osuđujemo počinioca/počinioce ovog gnusnog i ogavnog zlodjela u vidu sramnog postera koji prikazuje lik ministarke Bratić u neprimjernom sadržaju za javnost čime je tvorac ove slike ispoljio nemjerljiv seksistički i mizogeni odnos ne samo prema jednoj ženi ministarki,  nego prema čitavoj ženskoj populaciji”, poručuju iz te organizacije, kojom rukovodi Aida Petrović.

Iz Crnogorskog ženskog lobijam, apelovali su na institucije, da moraju hitno i nedvosmisleno reagovati, identifikovati i adekvatno sankcionisati osobu/e  koji su tvorci ove vizuelne zlonamjerne slike, koju su zatim  objavili  na društvenim mrežama .

“Ženska ljudska prava se ovakvim i sličnim reakcijama dodatno urušavaju a već postignuti rezultati u oblasti ženskih prava, minimiziraju i vraćaju na početak obespravljenosti, degradacije i ne poštovanja etičkih principa prema ženama i njihovim pravima kao dijela univerzalnih ljudskih prava”, saopštili su iz ženskog lobija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije