Connect with us

Društvo

BAR: Bili na žurkama, a imaju rješenje o izolaciji

Published

on

Ilustracija: Pixabay

Na žurkama koje su tokom praznika organizovane u ugostiteljskim objektima u Baru bilo je i osoba koje su imale rješenja o izolaciji, prenosi Portal Bar. Navode da je to novinarima potvrđeno iz Komunalne policije u tom gradu.

Komunalna policija apelovala je na građane da prijavljuju organizovane žurke u vrijeme epidemije dok su na snazi propisane mjere zaštite stanovništva od koronavirusa.

U Baru je, prema podacima Instituta za javno zdravlje, u prvih devet dana 2021. registrovano 368, a trenutno je 911 aktivnih slučajeva infekcije.

Načelnik Komunalne policije Bar, Dejan Škerović, kazao je da niko nije zaštićen od kazni, te da oni koji organizuju žurke ugrožavaju svoju i bezbjednost svih građana.

“Pored dnevnih žurki po lokalima u centru grada, problem su i okupljanja po zgradama i privatnim stanovima. Pred Novu godinu napisali smo četiri prekršajna naloga vlasnicima lokala na iznos od 1.700 eura. Idemo po ugostiteljskim objektima, u većini slučajeva sa policijom CB Bar, i kažnjavamo vlasnike i goste koji se ne pridržavaju mjera. U jednom od naših poslednjih zajedničkih kontrola otkrivena su četiri lica u jednom lokalu koja imaju rješenja o samoizolaciji”, kazao je novinarima Škerović, kako prenosi Portal Bar.

Problem su, ističe, i zgrade gdje se u stanovima organizuju žurke.

“Bar je veliki grad, i mi obilazimo široki teren, ali ne možemo da stignemo do baš svake kuće i zgrade. Apelujemo svima koji saznaju da se negdje organizuju žurke u lokalima, ili stanovima da obavijeste Komunalnu policiju. Ne postoji niko u gradu ko je zaštićen i ko može da pravi žurke, nebitno ko je vlasnik lokala mi ćemo izaći na teren i reagovati”, istakao je Škerović, dodavši da će nastaviti da obilaze objekte i kontrolišu primjenu mjera.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije