Connect with us

Društvo

BOŠKOVIĆ: Stanovi nisu dijeljeni mimo zakona

Published

on

Poslanik DPS-a Predrag Bošković negirao je tvrdnje čelnice stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanje Ćalović da su sudijama i tužiocima dijeljeni stanovi mimo zakona. Bošković tvrdi i da nije tačno da je Vlada, u tehničkom mandatu nakon izbora 30. avgusta, dodijelila 119 stanova.

Ćalović je danas saopštila da je stambeno pitanje, po povoljnim uslovima, riješilo ukupno 580 osoba, od čega  175 javnih funkcionera, za šta je utrošeno oko 25 miliona eura.

Bošković, koji je bio na čelu vladine stambene komisije, ocijenio je da se, “kao i uvijek kad treba dati odgovor na pitanja od interesa za budućnost Crne Gore”, krene sa pričom o navodnoj korupciji i izmišljenim aferama.

On navodi kako je priča o “stanovima” davno ispričana, a da je Vlada, u kojoj je bio i sama objavljivala spisak onih koji su dobili pomoć države.

“Stambena komisija koju su sačinjavali predstavnici različitih državnih organa radila je zakonito uz konačnu odluku Vlade, što je i tužilaštvo konstatovalo u svojim odlukama. Ovom vladinom politikom, koju praktikuju i druge vlade, rješavaju se stambena pitanja ne samo vladinih funkcionera, već i službenika koji su sa visokom ocjenom obavljali svoje poslove. U kojoj je to državi problem što se tužiocima i sudijama rješavaju stambena pitanja osim u Crnoj Gori”, rekao je bivši ministar odbrane.

On podsjeća da je tadašnji premijer Duško Marković, u odgovoru na poslaničko pitanje, saopštio koji su funkcioneri dobili stanove ili stambene kredite, tako da danas nije bilo nikakve ekskluzive.

“Neistina je da je za mandata tehničke Vlade dodjeljeno 119 stanova. Posljednja stambena komisija je odrzana 25.12.2019. jer u budžetu za 2020. nijesu ni bila predviđena sredstva za stambenu komisiju jer su se na našu inicijativu, osluškujući reakciju javnosti, pripremale izmjene i dopune zakona kako bi se na drugačiji način uredila ova oblast. Tako da stambena komisija, ne samo u mandatu tehničke Vladem već u cijeloj 2020. nije donijela ni jednu odluku o dodjeli stana/kredita”, zaključio je Bošković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije