Connect with us

Društvo

CETINJE: Završeno nalaganje badnjaka

Published

on

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve i građani razišli su se nakon što su na cetinjskom trgu naložili badnjake povodom Badnjeg dana.

Na cetinjskom Dvorskom trgu okupili su se vjernici Crnogorske pravoslavne crkve, suverenisti i patriote, kako bi u 15 sati tradicionalno naložili badnjake i obilježili Badnji dan ispred Dvora Petrovića.

CPC i građani Cetinja ranije su zahtijevali da im se dozvoli nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastira, koji je od juče ograđen, a danas ga objezbjeđuju i pripadnici policije, saznajemo od našeg reportera.

Cetinjani su ranije pozvali na okupljanje ispred Dvora Petrovića, a poziv su uputili i sveštenstvu CPC da osvešta badnjake i bude uz svoj narod.

„Riješeni smo da se u 15 ura, kako nam prilike i naša vjera, ponos i nepokor grada Heroja nalažu, i trideseti put okupimo ispred Dvora Petrovića, „ispod svoga neba i oko svoga Sunca“ kao najvišega oltara crnogorskoga… Na istome mjestu đe je vaskrsla ideja obnove Crnogorske Crkve i đe smo, po starome običaju, odabrali i njenoga prvoga Vladiku po njenome Vaskrsu, đe strpljivo i trezveno, ka’ i danas, nepokolebljivi, spokojno, sabrano i stameno, čekamo pravdu i povratak svega što su gradili naši preci i vladari i država Crna Gora” navedeno je u saopštenju građana Cetinja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije