Connect with us

Crna Hronika

BROD SA VIŠE OD 60 MIGRANATA U BARSKOJ LUCI: Na plovilu ima i žena i djece

Published

on

Foto: portal Luča

U luci Bar je u toku privođenje jedrilice koja je prevozila migrante, koji su takođe iskrcani na kopno. Među njima ima žena i djece. Nezvanično saznajemo da se radi o više od 60 turskih državljana.

Plovilo je zaustavljeno nakon potjere u ranim jutarnjim satima.

Operateri Regionalnog centra granične policije Jug sinoć su radarskim podsistemom Uprave pomorske sigurnosti detektovali isplovljenje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno, koje se uputilo  prema otvorenom moru.

Foto: portal Luča

S obzirom na to da je bilo izvjesno da će ovo plovilo izvršiti nedozvoljen prelazak državne granice, NCC Podgorica je zatražio vanredno angažovanje osmatračkog helikoptera Guardia di Finanze u sklopu zajedničke FRONTEX-ove operacije JO MONTENEGRO Maritime, saopšteno je iz Uprave policije.

Nezvanični izvor Luče potvrđuje da je nepoznato plovilo prešlo državnu granicu i uputilo se u pravcu Italije, nakon čega je angažovan osmatrački helikopter Guardia di Finanze koji dolazi na GPS lokaciju koju dobija od strane NCC-a Podgorica. Uočena je jedrilicu dužine 12 metara, imena POSEIDON, pod švedskom zastavom, na čijoj su se krmi nalazila četiri lica.

Foto: portal Luča

Termovizijskim osmatračkim senzorom detektovana je velika količina toplote u potpalublju plovila, koja je ukazivala na prisustvo većeg broja ljudi.

Plovila Uprave policije i Uprave pomorske sigurnosti upućena su na lokaciju gdje se nalazilo plovilo koje je nakon potjere u ekonomskoj zoni zaustavljeno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije