Connect with us

Crna Hronika

REAKCIJA NA ODLUKU VIŠEG SUDA: SDT će se žaliti zbog „Koverte”

Published

on

SDT

Specijalno tužilaštvo žaliće se na odluku vanraspravnog vijeća Višeg suda da obustavi krivični postupak protiv Slavoljuba Stijepovića u slučaju Koverta.

https://portalluca.me/visi-sud-u-podorici-stijepovica-vise-ne-gone-zbog-koverte-potvrdjena-optuznica-protiv-knezevica/

Iz SDT je pojašnjeno da je optužnica, protiv Stijepovića i Duška Kneževića i njegovih pet bivših zaposlenih, zadovoljila sve formalno pravne elemente i da u toj fazi krivičnog postupka nije bilo razloga za obustavu.

Oni navode da je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prilikom kontrole optužnice izjavila da je optužnica zakonita i opravdana, da je u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku, kao i da je SDT prikupilo materijalne i personalne dokaze na kojima se temelji taj dokument.

Vijeće podgoričkog Višeg suda obustavilo je krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koji je u aferi „Koverta” optužen za pranje novca u saizvršilaštvu, dok je potvrdilo optužnicu protiv Duška Kneževića zbog stvaranja kriminalne organizacije. To je saopštila odbrana Kneževića najavljujući da će na ovakvo rješenje podnijeti žalbu Apelacionom sudu Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije