Connect with us

Društvo

DA LI ĆE DEBLOKIRATI RESOR KULTURE: Dragan Koprivica koordinator do izbora državnog sekretara

Published

on

Književnik i šef medijskog centra Demokratske narodne partije prof. dr Dragan Koprivica angažovan je u resoru kulture na period od dva mjeseca, do izbora novog državnog sekretara.

Kako saznaje Pobjeda, Koprivica je u resor kulture na Cetinju počeo da dolazi krajem prošle nedjelje, a obavljaće poslove koordinatora redovnih aktivnosti, kako taj resor ne bi bio bez upravljača. Koprivica juče nije želio da za Pobjedu komentariše angažman u resoru kulture.

Podsjetimo, kandidat za državnog sekretara u resoru kulture Nikola Vukčević raskinuo je tzv. ekspertski ugovor sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, budući da mu aktuelne odredbe Zakona o radu ne omogućavaju mirovanje radnog odnosa na Univerzitetu Crne Gore. Nedugo potom, Vlada je na sjednici od 5. januara razriješila sve direktore direktorata u resoru kulture. Razriješeni su direktorka za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić, direktorka za kulturnu baštinu Dobrila Vlahović i direktor za projekte od kapitalnog značaja za kulturu i promociju i razvoj kreativnih industrija Aleksandar Pavićević. Ispostavilo se da su direktori nekoliko dana dolazili na posao, a da nijesu bili upoznati sa činjenicom da su razriješeni.

Milić i Pavićević za Pobjedu su ranije potvrdili da povodom razrješenja sa njima nije razgovarao niko iz resornog ministarstva.

– Niko sa nama nije razgovarao o razrješenju, nijesmo ni znali da je to u proceduri. U odluci Vlade piše da se razrješavamo zbog ukidanja organa. Mi nijesmo izabrani tako što nas je Vlada postavila bez konkursa, već smo prošli institut javnog konkursa koji je trajao 21 dan, na koji je mogao da se javi ko god smatra da ispunjava uslove – kazala je Milić.

Dragan Koprivica je u resor kulture došao u trenutku kada je taj sektor u nekoj vrsti blokade već više od mjesec, što se posebno osjeća u funkcionisanju ustanova kulture koje direktno zavise od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Koprivica je, inače, redovni profesor Filološkog fakulteta u Nikšiću.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije