Povežite se sa nama

Ekologija

NAKON APELA NVO: Blokirani mejlovi Ministarstva apelima da se odustane od bušenja podmorja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Green Home je u saradnji sa “Eko Korijen” i NVO “MSJA – Udruženje dr Martin Šnajder Jakobi” pokrenuo inicijativu usmjerenu na zaštitu Bara i Ulcinja od štete koja će nastati ukoliko se 25. marta otpočne sa najavljenim istraživanjem nafte u crnogorskom podmorju.

“Ovaj problem traži reagovanje svih ljudi – bili oni iz neprofitnog, javnog ili biznis sektora, studenti ili akademici – zbog čega vas pozivamo na akciju masovnog slanja mejlova nadležnima”, poručili su iz Green Homa.

Poziv te nevladine organizacije imao je veliki odziv i ubrzo su iz Ministarstva Kapitalnih investicija  zamolili Green Home da obustave slanje mailova jer su shvatili poruku, dobili su preko 400 mailova sa apelima, potpuno su blokirani i imaju teškoće da nađu druge radne mailove, što se dešava i na ostalim adresama Ministarstva i drugih Vladine institucije.

Jedan broj organizacija ići će na sastanak sa njima u utorak, sa porukom da ekologija i nafta ne mogu zajedno u Crnoj Gori, a poruke su već otišle i za Evropski Parlament i izvjestiocima za Crnu Goru.

“Bez obzira na njihovu zamolbu – naša je odgovornost prije svega prema građanima i kolegama iz organizacija civilnog društva pa vas pozivam da prema svom ličnom i profesionalnom osjećaju nastavite slanje apela kanalima kojima smatrate da je potrebno”, navodi Nataša Kovačević, izvršna direktorica Green Home-a.

Istraživanje nafte dugoročno će oštetiti zajednicu, onemogućiti brendiranje Bara i Ulcinja kao atraktivnih turističkih lokacija, zatvoriti lokalnim ribarima kanal za prodaju morske ribe usljed manjeg ulova i bojazni kupaca da je zagađena, ozbiljno ugroziti jadranski biodiverzitet i dovesti do toga da se pandemijom pogođene primorske zajednice dodatno unazade.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije