Connect with us

Ekologija

U CILJU SMANJIVANJA PLASTIČNOG OTPADA: Nivea lansirala stanicu za punjenje gela za tuširanje u Njemačkoj

Published

on

Foto: insidefmcg.com.au

Beiersdorf je predstavio stanicu za punjenje gela za tuširanje, koju testira u nekoliko prodavnica zdravlja i ljepote u Njemačkoj, kao način da smanji otpad od plastične ambalaže.

„Iako koncept punjenja nije sasvim nov, kategorija lične njege još se ne može pohvaliti širokom upotrebom ove tehnologije“, rekla je Karolin Zia, viša programerka formule u Beiersdorfu, podnoseći časopis Designboom.

Kompanija za ljepotu saopštila je da ima za cilj da „umanji, uspori, smanji i zatvori svoje materijalne cikluse“ najnovijom inovacijom.

„Morali smo da identifikujemo najbolji mogući scenario za potrošača i za održivost. Nisu sve formulacije pogodne za takav koncept “, objasnila je ona.

„Formulacije moraju da podnesu dodatni teret punjenja i morali smo pažljivo da biramo svoje proizvode nakon opsežnih internih ispitivanja. Takođe je mašina morala biti programirana za dodatne protokole čišćenja. Na ovaj način bismo mogli da garantujemo višestruke cikluse punjenja i još uvijek ispunjavamo naše kriterijume sigurnosti i održivosti. “

Foto: insidefmcg.com.au

Marta Suslou, dizajner koncepta, odjeljenje za ambalažu kompanije Beiersdorf rekla je da je njen tim koncept prodavnice fino prilagodio unutrašnjim potrebama prodavca.

Uređaj štampa naljepnice sa bar kodom za svaku bočicu koju napuni.

Foto: insidefmcg.com.au

Probni period pilot-projekta trajaće više od šest do osam mjeseci u odabranim prodavnicama DM-a, tako da kompanija za njegu kože može dalje da nauči o prihvatanju potrošača i da sazna više o upotrebljivosti i rukovanju lancem snabdijevanja.

“Radujemo se što ćemo dobiti što više povratnih informacija o dizajnu, funkcionalnosti i održivom iskustvu brenda i nadamo se velikom učešću potrošača”, rekao je Kušik Sridar, menadžer laboratorije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije