Connect with us

Društvo

GRAĐANE HERCEG NOVOG PROBUDILA BUKA: Urušena zemlja uništila pet automobila

Published

on

Foto: radio Jadran

Jutros oko 5 sati stanovnike Herceg Novog probudila je buka. Obrušila se velika međa sa kamenjem i zemljom na parking Rent-a vile, ispod Gradske kafane. Zatrpano je pet vozila.

Srećom,  bilo je rano jutro, i u tom momentu niko nije bio u prolazu, niti u kolima.

Sve izgleda kao da je na tom dijelu bio zemljotres, srećom bez ljudskih žrtava i štete na drugim objektim, osim auta. Velika količina padavina odjednom je raskvasila ionako uzdrman zid. Napravilo se klizište. Nadležni treba da što hitnije ovo saniraju, kažu mještani.

Načelnica Službe Komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Bošković potvrdila je Radiju Jadran da je prijava Call centru podnijeta u jutarnjim časovima, da je došlo do urušavanja zemlje koja se nalazi na privatnoj parceli ispod donje terase Gradske kafane.

“Prilikom kontrole je konstatovano da se obrušilo oko 15 m3 zemlje, sa parcele u privatnom vlasništvu. Zemlja se obrušila takođe na privatnu parcelu u ulici Krsta Bata Vrankovića, u kojoj je bila i metalna nadstrešnica kao i 3 vozila na kojima su nastala oštećenja, odnosno pričinjena je materijalna šteta. S obzirom da je riječ o privatnoj parceli, inspektori Komunalne policije nemaju nadležnost za postupanje. Zaštitu prava oštećene strane mogu tražiti sudskim putem”, kazala je Bošković.

Kako je dodala, uzrok obrušavanja najvjerovatnije su padavine proteklih dana koje su “natopile” zemlju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije