Connect with us

Društvo

GRUPA NVO VLADI UPUTILA PLATFORMU ZAJEDNIČKOG DJELOVANJA: U cilju kreiranja demokratskog, antifašističkog i sekularnog društva socijalne pravde

Published

on

Grupa nevladinih organizacija (NVO) uputila je Vladi Platformu zajedničkog djelovanja sa jasnim i konkretnim zahtjevima, koji se odnose na kreiranje demokratskog, antifašističkog i sekularnog društva socijalne pravde.

Kako je saopšteno iz PR Centra platformu su poslale organizacije Juventas, “Kvir Montenegro”, Asocijacija “Spektra”, Udruženja LBTQ žena “Stana” i Crnogorska mreža smanjenja štete “Link”.

Navodi se da je platforma kreirana i poslata Vladi u cilju unapređenja kvaliteta života ciljnih grupa sa kojima ove NVO rade i opšteg konteksta djelovanja, a dokument će biti predstavljen javnosti u januaru na događaju na koji su resorni ministri pozvani.

Iz organizacija su kazali da je Platforma nakon sastanaka na kojima je više od 20 aktivista diskutovalo o brojnim pitanjima vezanim za ljudska prava, sa posebnim osvrtom na rodnu ravnopravnost, obrazovanje, zdravlje, rad i socijalnu zaštitu, medije i medijsku pismenost, mlade i javnu upravu.

Trenutak u kom šalju dokument usklađen je, kako su rekli, i sa najavom Premijera Zdravka Krivokapića da će konkretniji plan rada Vlade biti predstavljen u februaru.

“Cilj platforme je da doprinose odgovoru na pitanje kakvo društvo želimo”, kazali su iz pet NVO.

U cilju ostvarivanja što kvalitetnije saradnje organizacije su Platformu poslale svim resornim Ministarstvima čija je oblast rada povezana sa zajednicama za koje rade i koje predstavljaju kao i drugim domaćim i međunarodnim donosiocima odluka, institucijama, organizacijama i medijima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije