Connect with us

Društvo

INJAC U POSJETI TIVTU: Školski brod Jadran biće vraćen na Pine

Published

on

Školski brod Jadran Mornarice Vojske Crne Gore (VCG) biće vraćen na tivatsku rivu Pine, gdje će biti vezan u toku ljetnjih mjeseci, najavljeno je tokom posjete ministarke odbrane Olivera Injac Opštini Tivat.

Injac se danas sastala sa predsjednikom tivatske Opštine Željkom Komnenovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku je razgovarano o različitim temama iz domena infrastrukture, budućoj namjeni pogona na Opatovu i kompleksu u Lepetanima, ali i povratku školskog broda Jadran na gradsku rivu Pine.

Komnenović se zahvalio Injac što je odabrala Tivat kao prvu lokalnu upravu koju je zvanično posjetila.

“Održali smo otvoren i konstruktivan sastanak, na kojem je dogovoreno da se formira radni tim koji bi činili predstavnici Ministarstva odbrane, Opštine Tivat i NVO Arsenal, sa ciljem sagledavanja idejnog projekta i mogućih rješenja kada je u pitanju projekat izgradnje stambenog kompleksa na lokaciji Lukovića barake”, rekao je Komnenović.

On je, kako je saopšteno, naglasio važnost valorizacije prostora poput Opatova i Lepetana, koje je Vojska sačuvala i otvaranja novih radnih mjesta i pokretanja lokalne privrede.

Injc je kazala da Tivat nije bio slučajan izbor za prvu radnu posjetu, imajući u vidu brojne teme od obostranog interesa

„Od pitanja vezanih za infrastrukturu do onih koja se odnose na bezbjednosnu tematiku i unapređivanje brojnih oblasti saradnje”, naglasila je Injac.

Iz Ministarstva su kazali da je najavljen povratak školskog broda Jadran na Pine, gdje će biti vezan u toku ljetnjih mjeseci.

Na sastanku je, kako su dodali, pokrenuto pitanje valorizacije bogate vojne pomorske istorije ovog kraja, u smislu osnivanja Vojno-pomorskog muzeja.

“Namjera ove Vlade i Ministarstva odbrane je da zajedno sa lokalnim upravama radimo na zajedničkim projektima od opšteg interesa”, naglasila je Injac.

Govoreći o kompleksu u Lepetanima i pogonu na Opatovu, Injac je istakla da su ti prostori predmet razmatranja i najavila obilazak lokacija u okviru posjete Tivtu.

“U toku je analiziranje stanja i predstoji nam bavljenje ovim temama. Očekujem da će uskoro Vladi biti upućen predlog od Ministarstva, šta preduzeti sa pomenutim lokacijama”, rekla je Injac.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije