Connect with us

Društvo

KOTORSKA URA: Uplaćeno hiljadu eura za pomoć unesrećenima zemljotresom u Hrvatskoj

Published

on

Ilustracija

Kotorski odbor Građanskog pokreta URA donio je odluku da porodicama, koje su u Hrvatskoj pretrpjele ogromnu štetu od razornog zemljotresa, uputi novčanu pomoć u vrijednosti od hiljadu eura .

Pomoć je uplaćena preko žiro računa kod Hipotekarne banke koji je posebno otvoren za sve one koji su u mogućnosti da pomognu žrtvama zemljotresa u Hrvatskoj.

,,Nenadoknadiv gubitak su izgubljeni životi koje je odnio razorni zemljotres koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije”, istakla je predsjednica odbora kotorske URE Ljiljana Popović Moškov.

Kako je kazala, ta šteta je nepopravljiva, dok će se sve ostalo polako obnoviti. ,,Mi Kotorani smo posebno osjetljivi na patnju tih ljudi, jer smo i sami istu patnju i strah doživjeli 1979. godine. Cijenimo solidarnost svih ljudi koja je tada iskazana i to nikad ne zaboravljamo. Kao što smo pomogli i susjednoj Albaniji, odnosno Draču kada je to područje 2019. bilo razoreno zemljotresom, tako smo i sada bez razmišljanja donijeli odluku za pomoć stanovnicima Petrinje, Siska, Gline i drugih gradova u Hrvatskoj”, zaključila je Popović Moškov.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije