Connect with us

Društvo

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Za jedan dan vakcinisano skoro deset hiljada ljudi

Published

on

U Crnoj Gori je tokom prvog dana masovne imunizacije protiv koronavirusa vakcinisano skoro deset hiljada građana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da su prvu dozu vakcine primile 7.784 osobe, a drugu 1.482.

Iz Ministarstva su kazali da je Crna Gora postavila rekord u Evropi po broju datih doza u jednom danu srazmjerno broju stanovnika.

„Prema dostupnim podacima, do sada, rekorder je bila Njemačka koja je vakcinisala milion stanovnika u jednom danu, što je 1,2 odsto cjelokupne populacije. Crna Gora je, međutim, danas vakcinisala 1,5 odsto stanovništva“, kaže se u saopštenju.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je Crna Gora među rijetkim državama svijeta koja, srazmjerno broju stanovnika, ima kapacitete da u jednom jedinom danu vakciniše skoro deset hiljada građana.

„Ovo je uspjeh cijele države, sa naglaskom na građane čija je svijest o značaju vakcinacije za čistu desetku“, poručila je Borovinić Bojović.

U Crnoj Gori, do 4. maja ukupno je dato 74.947 doza vakcina, od toga, prvu vakcinu je dobilo 48. 719 građana, a 26.226 je revakcinisano.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije