Connect with us

Društvo

MVP: Crna Gora računa na solidarnost i podršku partnera

Published

on

Crna Gora, iako preduzima sve aktivnosti u cilju očuvanja zdravlja građana u periodu pandemije, računa na solidarnost i podršku partnera, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je, na onlajn Ministarskom sastanku država članica Alijanse za multilateralizam, rekao da je Crna Gora naučila da se prilagodi uslovima koje je nametnula pandemija.

„Iako Crna Gora preduzima sve aktivnosti u cilju očuvanja zdravlja svojih građana, računamo na solidarnost i podršku u ovom krucijalnom momentu“, istakao je Radulović.

On je kazao da su, u periodu pandemije COVID-19, pojedinci i kolektiv izloženi izazovima kakvim svijet nije svjedočio generacijama unazad, i da su oni i pokazali koliko su međunarodna saradnja, solidarnost i jedinstvo važni.

Šef crnogorske diplomatije ukazao je na činjenicu da je, već jednogodišnja kriza, umnogome uticala na mnoga važna pitanja za međunarodnu zajednicu, od kojih poseban značaj ima stanje ljudskih prava.

Kako je naglasio, pored zdravlja posebno važno mjesto zauzima tretiranje pitanja klimatskih promjena, „gdje se od riječi moramo okrenuti djelima“.

Radulović je dodao da Crnoj Gori kao maloj državi multilateralizam ne predstavlja samo izbor već garanciju prosperiteta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije