Connect with us

Društvo

NIKŠIĆ: Elektroprivreda donirala 190 hiljada eura za park pored Krupca

Published

on

Foto: Facebook, Krupac - Nikšić

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je Opštini Nikšić 190 hiljada EUR za park šumu i sportsko rekreativnu oazu koji će biti podignuti na prostoru uz branu nikšićkog jezera Krupac.

Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta Izgradnja park šume Krupac – rekonstrukcija zelenih površina sa izgradnjom rekreativnih sadržaja potpisali su izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić i predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović.

Iz lokalne uprave saopšteno je da je EPCG, čije je sjedište u Nikšiću, još jednom pokazala društveno odgovoran odnos prema tom gradu i najavili da će danas raspisivanjem tenedera početi zajedničku realizaciju projekta.

“Radovi na prostoru, koji je 2014. godine uslijed nevremena devastiran, počeće vrlo brzo nakon izbora izvođača za realizaciju tog posla”, najavio je Simović.

Simović je zahvalio i na donaciji opredijeljenoj povodom obilježavanja jubileja 110 godina postojanja EPCG, koja se odnosi na rekonstrukciju javne rasvjete od Dukla, duž Podgoričkog puta i Bulevara Vuka Mićunovića do Trga Save Kovačevića, kao i ulicama Ivana Milutinovića i Vuka Karadžića.

Noveljić je ocijenio da su donacije rezultat dobre saradnje EPCG i lokalne uprave Nikšića, a biće realizovane kao izraz odgovornosti i uvažavanja potreba svih građana Nikšića.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Đoko Krivokapić, rekao je da očekuje da će ta energetska kompanija i ubuduće imati razumijevanja za potrebe lokalne zajednice.

Brana na Krupcu izgrađena je 1959. godine i tako je prostrano Krupačko polje pretvoreno u vještačko jezero za potrebe nacionalne elektroenergetske kompanije.

Na sjevernom kraju brane izgrađena je plaža koja je otvorena 13. jula 1971. godine, dok je prostor uz tu vještačku akumulaciju bio pošumljen stablima topola prije više od pola vijeka kako bi se spriječila eventualna erozija tla.

Šuma topola uništena je u snažnom nevremenu 2014. godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije