Connect with us

Društvo

NIKŠIĆ: Održana litija u čast Svetog Vasilija Ostroškog

Published

on

Foto: Screenshot RTCG

Nakon molebana u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, ulicama grada održana je litija u čast Svetog Vasilija Ostroškog.

Litiju je predvodio episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije a u tu su bili i novoizabrani predsjednici Opštine i Skupštine Opštine, Marko Kovačević i Nemanja Vuković.

Foto: Screenshot RTCG

Ispred crkve u Nikšiću se od ranije okupljao veliki broj građana. Oni su u kolonama neprekidno pristizali do platoa u podnožju crkve.

Joanikije je pozvao okupljene građane u mirnu litiju ulicama Nikšića. On je kazao da će krenuti u molitveni hod jer se narod sakupio iz ljubavi prema hramu i Svetom Vasiliju Ostroškom a kako se njegov molitveni hod ne bi prekidao.

Zamolio je na poštovanje epidemioloških mjera.

Foto: RTCG

“Sjećamo se, i to ćemo proslaviti danas, prošle godine kada smo išli u molitveni hod i kada smo bili optuženih da širimo zarazu. Narednijh mjesec dana u Nikšiću nije bilo ni jedog oboljelog od ove opake bolesti. Neka tako bude i ove godine, i Sv. Vasilije odagna svaki opasni virus a posebno virus mržnje svađe i podjela. Da se objedinimo u ljubavi i sigurni smo kada mi uklonimo mržnju da će nam bog dati svako dobro i da će u dogledno vrijeme ukinuti i ovu zarazu koju je pustio na nas zbog naših grehova ne bi li smo se obratili gospodu”, kazao je Joanikije.

Crkva je ranije saopštila da će zbog epidemioloških mjera izostati tradicionalna litija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije