Connect with us

Društvo

NIKŠIĆ: Službenici ASK-a kontrolišu dokumentaciju

Published

on

ASK

Službenici Agencije za sprečavanje korupcije danas borave u Nikšiću gdje kontrolišu dokumentaciju na osnovu koje su izvršene isplate socijalnih pomoći i materijalnih davanja sa tekuće budžetske rezerve i transfera jednokratne novčane pomoći, od 5. januara do danas.

Oni su kazali da će u najkraćem roku izvršiti kontrolu cjelokupne dokumentacije i o ishodu obavijestiti javnost.

Dodaju da je Agencija donijela Plan kontrole i nadzora izborne kampanje za izbore u Nikšiću, u skladu sa kojim će kontrolisati i pratiti poštovanje zakonskih odredbi tokom kampanje.

„Posebnu pažnju Agencija posvećuje upotrebi javnih resursa u kampanji, odnosno poštovanju propisanih zabrana i ograničenja kada su u pitanju zapošljavanja, trošenje budžeta, socijalna i druga davanja“, navode u saopštenju.

Takođe se navodi da su prošla četiri sedmodnevna izvještajna perioda u kojima su organi vlasti, obveznici zakona, dostavljali ASK-u izvještaje sa svojih računa, izvode iz državnog trezora i analitičke kartice o potrošnji budžetske rezerve, podatke o raspodjeli socijalnih davanja, odluke o zapošljavanju i druge dokumente i izvještaje.

„Svi podaci i izvještaji dostupni su na internet stranici Agencije i obveznika Zakona. Ti izvještaji se redovno kontrolišu i analiziraju od strane ovlašćenih službenika Agencije”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije