Connect with us

Društvo

ODRŽANE KONSULTACIJE: Diplomatsko-konzularni predstavnici se vraćaju na dužnost

Published

on

FOTO: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, državni i generalni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Ljubomir Mišurović i Milica Perišić održali su danas drugi krug konsultacija sa ambasadorima.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanku u prisustvovali ambasadori Aleksandar Moštrokol (Mađarska), Goran Poleksić (Rumunija), Milorad Šćepanović (Rusija), Dragica Ponorac (Ukrajina), Ivan Ivanišević (Francuska), Periša Kastratović (Turska), Ivan Leković (Belgija), šef Stalne misije pri NATO (Belgija) Dubravka Lalović, kao i generalni konzuli Željko Stamatović (SAD-Njujork) i Ivana Đukanović (Njemačka-Frankfurt).

“Tokom konsultacija bilo je riječi o prioritetima i profesionalizaciji diplomatske službe, sa fokusom na jačanje ekonomske diplomatije, intenziviranje procesa evropske integracije, kao i unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore. Nakon sastanka, ambasadori, šef Stalne misije i generalni konzuli vratiće se u zemlje prijema gdje će nastaviti da obavljaju svoje dužnosti”, kazali su iz Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije