Connect with us

Društvo

OPŠTINA NIKŠIĆ: Ministarstvo da omogući rad gerontodomaćica

Published

on

Nikšić, Foto: Facebook

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uvelo je participaciju korisnicima usluga pomoći u kući, a nije usaglasilo parametre i uslove po kojima će usluga dalje biti pružana, saopštili su danas iz Opštine Nikšić, apelujući na taj resor da nađe način i u najkraćem roku riješi novonastalu situaciju, te omogući nastavak pružanja usluge korisnicima, a ujedno i nastavak radnog angažmana gerontodomaćica.

Iz Opštine Nikšić ističu da se zrelost i humanost svakog društva mjeri odnosom prema njegovim najstarijim članovima.

“Vlada Crne Gore je godinama, raznim vidovima podrške, pružala pomoć najstarijim građanima. Jedan od kontinuiranih vidova podrške, bio je Program „Pružanje usluge pomoć u kući – gerontodomaćice”, koji je do sada realizovan uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja”, istakli su oni.

Iz ove opštine dodaju da na vijest o uvođenju participacije korisnicima usluga pomoći u kući, i mogućnosti da veliki broj gerontodomaćica ostane bez radnog angažmana. Oni su hitno reagovali i donijeli Odluku o pružanju podrške i očuvanju ovog važnog servisa.

“I korisnici i gerontodomaćice, pozdravili su donošenje ove odluke od strane Opštine Nikšić i svi se zajedno radovali ponovnom početku ovog Programa, posebno imajući u vidu da se epidemiološka situacija i dalje usložnjava i da je ovaj servis izuzetno značajan, i za korisnike, i za očuvanje radnih mjesta angažovanih gerontodomaćica”, navode iz ove Opštine.

Oni dodaju da Ministarstvo još nije usaglasilo uslove po kojima će se pružati te usluge.

“Opština Nikšić će i dalje istrajavati na obezbjeđivanju podrške i participacije, u ime korisnika ovog važnog servisa, a sve u skladu sa Odlukom, koju je usvojila Skupština opštine na posljednjoj sjednici”, poručili su iz nikšićke uprave.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije