Connect with us

Crna Hronika

OPTUŽNICA: Mujoviće sumnjiče da su prevarili Rusa koristeći lažne identitete

Published

on

Rusu prevarom izvukli 17.000 eura: Mujović - Foto: Privatna arhiva

Osnovno tužilaštvo u Herceg Novom okončalo je istragu protiv sedamdesetogodišnjeg Veselina Mujovića, za kojim se traga, njegovog sina Dražena (40), Novljanina Božidara Vukovića (49) i državljanina BiH Mladena Tadića (49) zbog sumnje da su prevarili ruskog državljanina nastanjenog u Herceg Novom. Sudu u Herceg Novom optužnica je dostavljena 24. novembra i, kako je saopšteno iz tog suda, predmet se trenutno nalazi u fazi kontrole optužnice.

“Ročište radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice zakazano je za 22. januar 2021. godine, jer je sudija kome je predmet bio dostavljen bio pozitivan na virus korona. Nakon kontrole optužnice predmet će biti dostavljen u rad predsjedniku suda Ivanu Peroviću, saopštila je za Dan portpartol tog suda sudija Vesna Gazdić.

Za Veselinom Mujovićem ranije je raspisana i nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih djela u prethodnom periodu.

Policija u Herceg Novom nadležnom državnom tužiocu podnijela je krivičnu prijavu početkom juna 2020. godine, kada je utvrđeno da su se, u namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu oštećenog, tokom juna i jula 2019. godine, kako se sumnja, oštećenom licu koji je ruski državljanin predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili 17.100 eura.

Veselin Mujović odranije je nedostupan nadležnim organima, a za njim je raspisana nacionalna potraga radi izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih djela u prethodnom periodu.

Mujović treba da služi zatvorsku kaznu jer je, prema optužnici, sa Beograđaninom Brankom R. Crnogorcem 5. marta 1998. godine u Podgorici, lažnim prikazivanjem činjenica, doveo u zabludu Privredni sud u Podgorici i tadašnju sutkinju Julku Badnjar.

Mujović je optužen i da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

On je ranije negirao da je prevario Marovića i Rađenovića, odnosno da im je za novac obećavao bolji položaj u istragama koje su bile otvorene protiv njihovih porodica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije